Powder

Centurion SI-SC machine voor powder industrie

logo-Centurion-powder-voor-dblauw-1024x244

VHVP biedt de beste oplossingen voor uw powder business

Als producent in de foodindustrie weet u als geen ander dat de lat in de sector hoog ligt: efficiency en hoge uptime zijn van groot belang. Daarnaast is de ‘total cost of ownership’ een steeds meer bepalende factor bij de aanschaf van een nieuwe verpakkingsmachine. VH Vertical Packaging is specialist in de ontwikkeling, bouw, installatie en onderhoud van duurzame verpakkingsmachines voor het verpakken van alle vormen poeder en poedermengsels.

Het produceren en verpakken van poederproducten gebeurt onder zeer strenge regels voor kwaliteit en hygiëne. Speciaal voor dit marktsegment ontwikkelde VHVP de Centurion Powder. Een machine die naadloos aansluit bij uw wensen, omdat wij de specificaties van verticaal verpakken in uw branche door en door kennen. U kunt altijd rekenen op een deskundig advies en waar nodig kan op basis van uw wensen en specificaties maatwerk worden geleverd.

12

Value for money met Centurion Powder

Centurion Powder is een gebruiksvriendelijke machine, eenvoudig bedienbaar en korte insteltijden. Met hoge uptime, geïntegreerde begassing, wervelprotectie en bescheiden gebruiks- en onderhoudskosten een waardevolle investering.

Verwerking poederproducten moet voldoen aan hoge eisen

Middels een wormdosering wordt het product gedoseerd in de gewenste verpakking. Het is vaak een compacte opstelling en multifunctioneel in te richten. Afhankelijk van product en omgeving kijkt VH naar de behoefte van lijn equipment.

Centurion SI & SC verticale verpakkingsmachines

Gebruiksvriendelijk en toegankelijk

Centurion Powder verticale verpakkingsmachine is een topper in het premium segment. Het design van de machine straalt eenvoud en klasse uit, waarbij gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid voorop staan. De hoogste uptime, meer dan 98,5%, lage gebruikskosten en weinig onderhoud zijn sterke punten van de Centurion SI en SC.

Deze machine is voorzien van ons online Remote Engineer systeem waardoor u bespaart op bezoek van onze monteur. Het besturingssysteem is geavanceerd en erg eenvoudig te bedienen. Er is één centrale servodrive die drie assen kan aansturen.

Bekend met ins en outs in uw branche

Powderverwerking heeft veel knelpunten en stelt hoge eisen aan uw machine

De machine moet efficiënt kunnen worden ingezet bij het verpakken van verschillende soorten poeder en poedermengsels. Verwerkers kampen allemaal met de volgende knelpunten.

 • Een stoffige omgeving zorgt voor:
  – Vervuiling van folie en bijhorende sealproblemen
  – Veel stof/vervuiling in de verpakkingslijn welke niet makkelijk schoon te maken is wegens product
 • De ene poeder is de andere niet. Dit zorgt voor veel variatie in producten en benodigde tooling is vaak niet aanwezig
 • Er mag niet te veel lucht in de verpakking zitten, luchtuitdrijving is noodzakelijk
 • Snelheid in kleinverpakking hoog, tevens moeten verpakkers ook grootverpakking kunnen verwerken. Een groot model machine is benodigd.
 • Opkomend stof door storten in de verpakking
 • Statische lading

Met Centurion Powder speelt u in op wisselende marktvraag

Snel kunnen inspelen op de specifieke vraag van retailers is belangrijk. Met een marktvraag die continu in beweging is, is het wel zo praktisch om flexibel te zijn en snel te kunnen schakelen. Met Centurion Powder bent u hierop altijd goed voorbereid: een vlotte wisseling tussen verschillende soorten verpakkingen, wel of niet hersluitbaar e.d. zorgt voor veel flexibiliteit en continuïteit.

Centurion Powder

– Volledig RVS, zeer goed te reinigen, compact gebouwd
– IP 65 Display, 8,4 of 12 inch
– Ruime elektrokast, verwarming en ventilatie
– Eersteklas afwerking
– Zakbreedtes van 50 tot 440 mm, diverse zaktypes mogelijk
– Extreem stabiele bekkengroep, kortste foliekop en hightech foliebalans

Verschillende soorten hersluitbare verpakkingen

De zakken zijn zowel in consumenten- als in horecamaatvoeringen beschikbaar. Andere verpakkingen zijn op aanvraag bespreekbaar.
3 sluitingen cheese

Overzicht praktische applicaties

Basis applicaties die nodig zijn in de Powder omgeving

Sealsystemen

VH heeft 3 soorten sealsystemen: 

 • Heatseal
 • ROPEX/PTC
 • Omniseal

Powder verpakkers

Afhankelijk van zaktype, lengte en gewicht zijn de volgende applicaties inzetbaar voor Centurion Powder:

 • Bigbag losstation
 • Toevoerschroef
 • Toevoervacuümstation
 • Volledig uitvoersysteem

Hygiëne

Afhankelijk van de layout en de toevoersituatie bekijken we de meest hygiënische situatie en zal er gekeken worden naar de afscherming van de verpakker. Dit wordt per casus bekeken en geadviseerd, VH Vertical Packaging zorgt voor het meest optimale resultaat.

LED - VH

Voor optimaal gebruik van de lijn. Er zijn vaak meerdere lijnen die bediend worden door 1 operator. Het visueel brengen van signalen zoals voormelding einde folierol zijn zeer praktisch en optimaliseren de efficiency.

Champion Feed vol overtuiging van Centurion Powder

Van tevoren hebben wij maanden onderzoek gedaan naar verschillende merken, zo ook kwamen we bij VH Vertical Packaging uit. Freek Jacobs nam de tijd voor ons, hij legde verschillende aspecten uitgebreid uit en adviseerde ons over de machine die uitermate geschikt was voor het verpakken van onze poeders. Mathieu aarzelde niet om zijn ervaring te delen en het advies van Freek te bevestigen. Ook hebben we kennisgemaakt met Richard en Ruud, tevens zeer professionele gasten. Vooral de aangename contactmomenten en het vertrouwen door een goede installatie van onze machine, hebben ons doen kiezen voor VH.

Nicolas Manders
Champion Feed

Turnkey oplossing voor de powder sector

Complete verpakkingslijnen met een hoge efficiency

VH Vertical Packaging biedt steeds vaker turnkey oplossingen. Op basis van uw eisenpakket wordt met de grootste zorg een complete verpakkingslijn op maat ontwikkeld, met een gegarandeerde hoge capaciteit en bedrijfszekerheid. VH neemt voor u de regie vanaf opvoerband of na de opvoerband. Dit is per opdrachtgever afhankelijk van de aanwezige raspinstallatie. Van engineering tot en met installatie en inbedrijfstelling heeft u slechts één aanspreekpunt. E.e.a. wordt gefaseerd aangepakt:

 • Engineering in zowel 3D als 2D.
 • Levering van: opvoersystemen, vloerconstructies/bordesbouw, wegerinstallaties met bijhorende partners zoals Multipond, verpakker met bijhorende opties (print en labeltechniek), uitvoersystemen met metaal en checkweger detectiesystemen.

Volledige supervisie van VH Vertical Packaging

Dit betekent voor u: korte lijnen, heldere afspraken, kwaliteitsapparatuur en bovenal een fijne samenwerking met professionals die veel specifieke kennis hebben van uw branche. Na de installatie van de verpakkingslijn worden trainingen gegeven aan technisch medewerkers en operators.

Op deze wijze bent u verzekerd van een toekomstbestendige verpakkingslijn met optimaal rendement en een lange levensduur. Uiteraard zijn support, onderhoud en service vanzelfsprekend.

Optimaal support met MyCenturion

Hoge uptime verpakkingsmachine

VH Vertical Packaging stelt u met MyCenturion in staat de performance van uw Centurion verpakkingsmachine continue te volgen. Op basis van meldingen uit het besturingssysteem, bijvoorbeeld foliestilstand of foliewissel, kunnen voortdurend verbeteringen worden aangebracht welke leiden tot een hoger rendement. Ook preventief onderhoud is op deze wijze uiterst efficiënt in te schatten, waardoor stilstand en storingen tot een minimum kunnen worden beperkt. Het gebruikelijke onderhoud is steeds inzichtelijk zodat men slijtdelen tijdig kan vervangen.

Basisfunctionaliteiten

Alle basisfuncties worden vastgelegd in een zogenaamde machinestamkaart. Deze basisgegevens kunnen voor iedere machine anders zijn. De vastlegging is onderverdeeld in verschillende hoofdgroepen:

 • Basisinformatie zoals hoogtes, lijnintegratie, randapparatuur en standaard opties
 • Softwareversies met bijhorende custom made updates
 • Mechanische zaken, zowel standaard aanpassingen als custom made aanpassingen
 • Formaat en trechterinformatie (inclusief PDF-folietekening)
 • Het vastleggen van documentatie van iedere stamkaart. Zoals lay-out, e-schema, foto’s van situatie, CE-verklaring(generator)

Doelstellingen van My Centurion

– Hogere uptime van verpakkingsmachines
– Hoogst mogelijke output van verpakkingsmachines
– Optimaal bedieningsplezier voor de operator
– Sterke organisatie van VHVP

Extra functionaliteiten

– Het bijhouden van mechanische verbeteringen
– Het bijhouden van mechanische ontwikkelingen
– Het bijhouden van software verbeteringen
– Het bijhouden van softwareontwikkelingen
– Het bijhouden van inkoopopdrachten

MyCenturion communicatie op afstand

Er zijn verschillende types communicatie mogelijk vanuit de VH Centurion: OPC UA, MQTT, VNC Server en Mail Server.

OPC UA

Open platform communications (OPC) (UA) Type. Een extern mes system verzamelt data uit de machine. OPC UA kan niet in combinatie met MQTT worden gebruikt.

MQTT

MQ Telemetry Transport (Mqtt). MQTT is op dit moment alleen nog maar te gebruiken om data naar MyCenturion te sturen.

VNC Server

Virtual Network Computing (VNC). VNC Server kan gebruikt worden om schermen van andere machines en randapparatuur over te nemen. Voorwaarde is wel dat op deze externe machine een VNC Server draait.

Mail Server

De machine mailt de gegevens door naar betreffende e-mailadres. Een event list kan eventueel worden meegezonden.

Vertel me meer over Centurion Powder

We informeren u graag uitgebreid over deze machine

Neem voor meer informatie over uw specifieke verpakkingssituatie contact op met onze specialisten. Freek Jacobs en Marcel Wetemans staan graag voor u klaar. Zij overtuigen u met enthousiasme over te behalen efficiency en hoge uptime van Centurion machines. Bel 0495 550 733, mail naar sales@vhnl.com of maak gebruik van het reactieformulier.

Ja, ik ben geïnteresseerd