Fresh

Centurion SI-SC machine voor de fresh industrie

VHVP biedt de beste oplossingen voor uw fresh business

Als producent in de foodindustrie weet u als geen ander dat de lat in de sector hoog ligt: efficiency en hoge uptime zijn van groot belang. Daarnaast is de ‘total cost of ownership’ een steeds meer bepalende factor bij de aanschaf van een nieuwe verpakkingsmachine. VH Vertical Packaging is specialist in de ontwikkeling, bouw, installatie en onderhoud van duurzame verpakkingsmachines voor het verpakken van verse sla en groenten, zowel gesneden, gewassen als gemengd. Ook vers verwerkte aardappelproducten worden verpakt, zoals bijvoorbeeld verse friet, schijfjes, bonken enz.

Het produceren en verpakken van versproducten gebeurt onder zeer strenge regels voor kwaliteit en hygiëne. De houdbaarheid van deze producten is zeer beperkt en deze moet dus altijd snel verwerkt en verpakt worden. Speciaal voor dit marktsegment ontwikkelde VHVP de Centurion Fresh. Een machine die naadloos aansluit bij uw wensen, omdat wij de specificaties van verticaal verpakken in uw branche door en door kennen. U kunt altijd rekenen op een deskundig advies en waar nodig kan op basis van uw wensen en specificaties maatwerk worden geleverd. Onnodig te zeggen dat veel foodproducenten machines van VHVP hebben staan.

Value for money met Centurion Fresh

Centurion Fresh is een gebruiksvriendelijke machine, eenvoudig bedienbaar en korte insteltijden. Met hoge uptime, geïntegreerde begassing, wervelprotectie en bescheiden gebruiks- en onderhoudskosten een waardevolle investering. Bij de verwerking van versproducten kunnen zowel zakjes in consumenten- als in horeca/groothandel maatvoeringen worden toegepast.

Verwerking versproducten moet voldoen aan hoge eisen

Elke verpakking moet dusdanig vervaardigd worden, zodat de houdbaarheid gegarandeerd wordt. Dit is afhankelijk van het type product.

Centurion SI & SC verticale verpakkingsmachines

Gebruiksvriendelijk en toegankelijk

Centurion Fresh verticale verpakkingsmachine is een topper in het premium segment. Het design van de machine straalt eenvoud en klasse uit, waarbij gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid voorop staan. De hoogste uptime, meer dan 98,5%, lage gebruikskosten en weinig onderhoud zijn sterke punten van de Centurion SI en SC.

Deze machine is voorzien van ons online Remote Engineer systeem waardoor u bespaart op bezoek van onze monteur. Het besturingssysteem is geavanceerd en erg eenvoudig te bedienen. Er is één centrale servodrive die drie assen kan aansturen.

Bekend met ins en outs in uw branche

Verwerking versproducten stelt hoge eisen aan uw machine

De machine moet efficiënt kunnen worden ingezet bij het verpakken van verschillende soorten vers gesneden sla en groenten, maar ook vers verwerkte aardappelproducten. Om contaminatie te voorkomen wordt er met grote regelmaat gereinigd, waardoor de omgeving vaak vochtig is.

De Centurion Fresh presteert probleemloos in koude en natte productieruimten. Slip door veel wrijving is dan ook niet aan de orde vanwege het vacuüm ondersteund bandaftreksysteem. Vlotte labelwisselingen zorgen voor zo min mogelijk tijdverlies. Een prettige gedachte bij de vaak hoge orderdruk. Verse groenten, sla en aardappelproducten zijn natuurproducten, waarbij het soortelijk gewicht, vorm en samenstelling e.d. continu verandert. Het is belangrijk dat deze versproducten lekdicht verpakt worden, eventueel met begassing, om de houdbaar te kunnen garanderen.

Werveling van het product bij het toevoeren van het gas kan ervoor zorgen dat er vervuiling tussen de seals komt waarmee de kans op lekkages stijgt. De Centurion Fresh garandeert dat het volume goed wordt verdeeld en altijd perfect in de verpakking past. Productbeschadiging wordt tot een minimum beperkt.

Met Centurion Fresh speelt u in op wisselende marktvraag

Foodproducenten willen graag snel inspelen op de specifieke vragen van opdrachtgevers. Zo min mogelijk stilstand bij o.a. labelwisseling is daarom belangrijk. Met een marktvraag die continu in beweging is, is het wel zo praktisch om flexibel te zijn en snel te kunnen schakelen. Met Centurion Fresh bent u hierop altijd goed voorbereid: een vlotte wisseling tussen verschillende soorten verpakkingen, wel of niet hersluitbaar zorgt voor veel flexibiliteit en continuïteit.

Centurion Fresh

– Volledig RVS, zeer goed te reinigen, compact gebouwd
– IP 65 Display, 12 inch
– Ruime elektrokast, verwarming en ventilatie
– Eersteklas afwerking
– Zakbreedtes van 70 tot 440 mm, diverse zaktypes mogelijk
– Extreem stabiele bekkengroep, kortste foliekop en hightech foliebalans

Verschillende soorten verpakkingen

De zakken zijn zowel in consumenten- als in horecamaatvoeringen beschikbaar. Andere verpakkingen zijn op aanvraag bespreekbaar.
1-sluitingen-fresh

Overzicht praktische applicaties

Sealbalken

Sealijzers met diepe karteling zijn belangrijk. In combinatie met de juiste bekkendruk zorgen sealbalken ervoor dat verpakkingen lekdicht zijn. Zelfs bij sealvervuiling zorgt dit systeem ervoor dat verpakkingen, ook in een natte omgeving, altijd goed worden geseald. In het geval van veel product-naval op een intermitterende toepassing, wordt gewerkt met een opvangtang: deze sluit de verpakking voor het sealen. Alle naval wordt opgevangen.

Onze machines zijn geschikt voor het verwerken van alternatieve verpakkingsmaterialen.

Fresh verpakkers

Geschikt voor zowel consumentenverpakkingen als voor verpakkingen voor horeca en groothandel.

Afhankelijk van zaktype, lengte en gewicht zijn de volgende applicaties inzetbaar voor Centurion Fresh beschikbaar:

 • Zakondersteuning: voor de juiste sealzekerheid bij hogere gewichten.
 • Klop- en trilsysteem: om volumineuze producten in piramidevormen in te klinken.
 • Speciale formaatsets: anti-stick, geïntegreerde trechter, luchtafvoer bij hoge dichtheid.
 • Gastoevoersysteem: afhankelijk van keuze, flowcontrole en/of inline check, of als speciaal
  toevoersysteem antiwerveling.

Allgro vol overtuiging van Centurion Fresh

Als productiebedrijf in de verse sector kiezen wij er bewust voor om samen te werken met VH Vertical Packaging. VH Vertical Packaging is een betrouwbare en flexibele partner. Zo zijn de verpakkingsmachines van VH Vertical Packaging niet alleen eenvoudig in gebruik, maar zorgen ze er ook voor dat formaatwissels snel kunnen plaatsvinden. 

 

De goede service, het deskundig advies en de kennis van de markt zorgen ervoor dat wij graag samenwerken met hen. 

 

Chris Raes
Productieverantwoordelijke Allgro

 

 

Turnkey oplossing voor de fresh sector

Complete verpakkingslijnen met een hoge efficiency

VH Vertical Packaging biedt steeds vaker turnkey oplossingen. Op basis van uw eisenpakket wordt met de grootste zorg een complete verpakkingslijn op maat ontwikkeld, met een gegarandeerde hoge capaciteit en bedrijfszekerheid. VH neemt voor u de regie vanaf opvoerband of na de opvoerband. Dit is per opdrachtgever afhankelijk van de aanwezige raspinstallatie. Van engineering tot en met installatie en inbedrijfstelling heeft u slechts één aanspreekpunt. E.e.a. wordt gefaseerd aangepakt:

 • Engineering in zowel 3D als 2D.
 • Levering van: opvoersystemen, vloerconstructies/bordesbouw, wegerinstallaties met bijhorende partners zoals Multipond, verpakker met bijhorende opties (print en labeltechniek), uitvoersystemen met metaal en checkweger detectiesystemen.

Op deze wijze bent u verzekerd van een toekomstbestendige verpakkingslijn met optimaal rendement en een lange levensduur. Uiteraard zijn support, onderhoud en service vanzelfsprekend.

Volledige supervisie van VH Vertical Packaging

Dit betekent voor u: korte lijnen, heldere afspraken, kwaliteitsapparatuur en bovenal een fijne samenwerking met professionals die veel specifieke kennis hebben van uw branche. Na de installatie van de verpakkingslijn worden trainingen gegeven aan technisch medewerkers en operators.

Optimaal support met MyCenturion

Hoge uptime verpakkingsmachine

VH Vertical Packaging stelt u met MyCenturion in staat de performance van uw Centurion verpakkingsmachine continue te volgen. Op basis van meldingen uit het besturingssysteem, bijvoorbeeld foliestilstand of foliewissel, kunnen voortdurend verbeteringen worden aangebracht welke leiden tot een hoger rendement. Ook preventief onderhoud is op deze wijze uiterst efficiënt in te schatten, waardoor stilstand en storingen tot een minimum kunnen worden beperkt. Het gebruikelijke onderhoud is steeds inzichtelijk zodat men slijtdelen tijdig kan vervangen.

Basisfunctionaliteiten

Alle basisfuncties worden vastgelegd in een zogenaamde machinestamkaart. Deze basisgegevens kunnen voor iedere machine anders zijn. De vastlegging is onderverdeeld in verschillende hoofdgroepen:

 • Basisinformatie zoals hoogtes, lijnintegratie, randapparatuur en standaard opties
 • Softwareversies met bijhorende custom made updates
 • Mechanische zaken, zowel standaard aanpassingen als custom made aanpassingen
 • Formaat en trechterinformatie (inclusief PDF-folietekening)
 • Het vastleggen van documentatie van iedere stamkaart. Zoals lay-out, e-schema, foto’s van situatie, CE-verklaring(generator)

Doelstellingen van My Centurion

– Hogere uptime van verpakkingsmachines
– Hoogst mogelijke output van verpakkingsmachines
– Optimaal bedieningsplezier voor de operator
– Sterke organisatie van VHVP

Extra functionaliteiten

– Het bijhouden van mechanische verbeteringen
– Het bijhouden van mechanische ontwikkelingen
– Het bijhouden van software verbeteringen
– Het bijhouden van softwareontwikkelingen
– Het bijhouden van inkoopopdrachten

MyCenturion communicatie op afstand

Er zijn verschillende types communicatie mogelijk vanuit de VH Centurion: OPC UA, MQTT, VNC Server en Mail Server.

OPC UA

Open platform communications (OPC) (UA) Type. Een extern mes system verzamelt data uit de machine. OPC UA kan niet in combinatie met MQTT worden gebruikt.

MQTT

MQ Telemetry Transport (Mqtt). MQTT is op dit moment alleen nog maar te gebruiken om data naar MyCenturion te sturen.

VNC Server

Virtual Network Computing (VNC). VNC Server kan gebruikt worden om schermen van andere machines en randapparatuur over te nemen. Voorwaarde is wel dat op deze externe machine een VNC Server draait.

Mail Server

De machine mailt de gegevens door naar betreffende e-mailadres. Een event list kan eventueel worden meegezonden.

Vertel me meer over Centurion Fresh

We informeren u graag uitgebreid over deze machine

Neem voor meer informatie over uw specifieke verpakkingssituatie contact op met onze specialisten. Freek Jacobs en Marcel Wetemans staan graag voor u klaar. Zij overtuigen u met enthousiasme over te behalen efficiency en hoge uptime van Centurion machines. Bel 0495 550 733, mail naar sales@vhnl.com of maak gebruik van het reactieformulier.

Ja, ik ben geïnteresseerd