Fluid

Verticale verpakkingsmachine voor fluid industrie

VHVP biedt de beste oplossingen voor uw fluid business

Als producent in de foodindustrie weet u als geen ander dat de lat in de sector hoog ligt: efficiency en hoge uptime zijn van groot belang. Daarnaast is de ‘total cost of ownership’ een steeds meer bepalende factor bij de aanschaf van een nieuwe verpakkingsmachine. VH Vertical Packaging is specialist in de ontwikkeling, bouw, installatie en onderhoud van duurzame verpakkingsmachines voor het verpakken van alles wat vloeibaar is met en zonder vaste delen. De Fluid segment groep kent dan ook een brede vorm. Dit kunnen soepen, sauzen, coldpacks en zeep zijn.

Het produceren en verpakken van fluidproducten gebeurt onder zeer strenge regels voor kwaliteit en hygiëne. Speciaal voor dit marktsegment ontwikkelde VHVP de VH Fluid. Een machine die naadloos aansluit bij uw wensen, omdat wij de specificaties van verticaal verpakken in uw branche door en door kennen. U kunt altijd rekenen op een deskundig advies en waar nodig kan op basis van uw wensen en specificaties maatwerk worden geleverd. Grootverpakking is vaak Business-to-Business georiënteerd en kleinverpakking vaak consument georiënteerd.

fluid blauw

Value for money met VH Fluid

VH Fluid is een gebruiksvriendelijke machine, eenvoudig bedienbaar en korte insteltijden. Met hoge uptime, geïntegreerde begassing, wervelprotectie en bescheiden gebruiks- en onderhoudskosten een waardevolle investering.

Uw verticale verpakkingsmachine

Gebruiksvriendelijk en toegankelijk

Afhankelijk van de verpakking, product, omgeving en budget maken wij de juiste keuze tussen de Centurion, Velteko of gereviseerde Aquarius. Tevens zullen wij de begeleiding doen bij het juiste doseersysteem.

Deze machine is voorzien van ons online Remote Engineer systeem waardoor u bespaart op bezoek van onze monteur. Het besturingssysteem is geavanceerd en erg eenvoudig te bedienen. Er is één centrale servodrive die drie assen kan aansturen.

Bekend met ins en outs in uw branche

Vloeistof heeft veel knelpunten en stelt hoge eisen aan uw machine

De machine moet efficiënt kunnen worden ingezet bij het verpakken van verschillende soorten vloeistoffen. Verwerkers kampen allemaal met de volgende knelpunten.

 • Een natte omgeving zorgt voor:
  – Veel wrijving van de folie aan de verpakker, formaatbuis, e.d. Hierdoor kan slip ontstaan of afgescheurde zakken
  – Aantasting van de conditie van de verpakkers door agressief schoonmaakmiddel
 • Hoofdzakelijk batch georiënteerd
 • Hot filled and cold filled
 • Bij productie van lekke zakken is er veel vervuiling
 • Er mag niet te veel lucht in de verpakking zitten, luchtuitdrijving is noodzakelijk
 • De snelheid in kleinverpakking is hoog en tevens moeten de verpakkers ook grootverpakking kunnen verwerken. Hierdoor moet er een “groot model” machine gekozen worden.
 • Veel complexiteit met easy opening van de laminaatzakjes
 • Veel reiniging is benodigd
 • Veel statische lading

Met VH Fluid speelt u in op wisselende marktvraag

Snel kunnen inspelen op de specifieke vraag van gebruikers is belangrijk. Met een marktvraag die continu in beweging is, is het wel zo praktisch om flexibel te zijn en snel te kunnen schakelen. Met VH Fluid bent u hierop altijd goed voorbereid: een vlotte wisseling tussen verschillende soorten verpakkingen, wel of niet hersluitbaar e.d. zorgt voor veel flexibiliteit en continuïteit.

Uw VH Fluid machine

Previous slide
Next slide

Verschillende soorten hersluitbare verpakkingen

De zakken zijn zowel in consumenten- als in horecamaatvoeringen beschikbaar. Andere verpakkingen zijn op aanvraag bespreekbaar.
3 sluitingen cheese

Overzicht praktische applicaties

 • Sealsysteem: heatseal systeem met easy opening mogelijkheden
  – Seal onderbreking
  – Seal onderbreking met scheurrand
 • Statische ontlading
 • Benodigde sealdruk
 • TWIN tube uitvoering voor hoge snelheid bij kleinverpakking
 • Fittment integratie voor sprouts

Heatseal systeem

In combinatie met de juiste bekkendruk zorgen sealbalken ervoor dat verpakkingen lekdicht zijn. Zelfs bij sealvervuiling zorgt dit systeem ervoor dat verpakkingen altijd goed worden geseald. In het geval van veel product-naval op een intermitterende toepassing, wordt gewerkt met een opvangtang: deze sluit de verpakking voor het sealen. Alle naval wordt opgevangen.

Hygiëne

 • Machines krijgen bovenplaat welke ook tevens dient voor afsteuning van doseerunit
 • Lans vulstation kan eenvoudig worden gewisseld
 • Gehele pomp is uitneembaar

LED - VH

Voor optimaal gebruik van de lijn. Er zijn vaak meerdere lijnen die bediend worden door 1 operator. Het visueel brengen van signalen zoals voormelding einde folierol zijn zeer praktisch en optimaliseren de efficiency.

Flanders Food Productions vol overtuiging van Centurion Cheese

Eenvoudige bediening, hoog rendement en een hygiënisch design kenmerken de VH Centurion. Het dagelijks betrouwbaar verticaal verpakken van duizenden verpakkingen in een productieomgeving vraagt dan ook een zeer hoge bedrijfszekerheid en een leverancier die 24/7 voor ons klaar staat en ondersteuning biedt waar nodig. VH Vertical Packaging is een zeer aangename partner om mee samen te werken, een sterk bedrijf dat op volle kracht vooruit wil en altijd zal klaar staan voor de toekomst!

Ben Verheyen
Hoofd technische dienst Flanders Food Productions

Turnkey oplossing voor de fluid sector

Complete verpakkingslijnen met een hoge efficiency

VH Vertical Packaging biedt steeds vaker turnkey oplossingen. Op basis van uw eisenpakket wordt met de grootste zorg een complete verpakkingslijn op maat ontwikkeld, met een gegarandeerde hoge capaciteit en bedrijfszekerheid. VH neemt voor u de regie vanaf opvoerband of na de opvoerband. Dit is per opdrachtgever afhankelijk van de aanwezige raspinstallatie. Van engineering tot en met installatie en inbedrijfstelling heeft u slechts één aanspreekpunt. E.e.a. wordt gefaseerd aangepakt:

 • Engineering in zowel 3D als 2D.
 • Levering van: opvoersystemen, vloerconstructies/bordesbouw, wegerinstallaties met bijhorende partners zoals Multipond, verpakker met bijhorende opties (print en labeltechniek), uitvoersystemen met metaal en checkweger detectiesystemen.

Volledige supervisie van VH Vertical Packaging

Dit betekent voor u: korte lijnen, heldere afspraken, kwaliteitsapparatuur en bovenal een fijne samenwerking met professionals die veel specifieke kennis hebben van uw branche. Na de installatie van de verpakkingslijn worden trainingen gegeven aan technisch medewerkers en operators.

Op deze wijze bent u verzekerd van een toekomstbestendige verpakkingslijn met optimaal rendement en een lange levensduur. Uiteraard zijn support, onderhoud en service vanzelfsprekend.

Optimaal support met MyCenturion

Hoge uptime verpakkingsmachine

VH Vertical Packaging stelt u met MyCenturion in staat de performance van uw Centurion verpakkingsmachine continue te volgen. Op basis van meldingen uit het besturingssysteem, bijvoorbeeld foliestilstand of foliewissel, kunnen voortdurend verbeteringen worden aangebracht welke leiden tot een hoger rendement. Ook preventief onderhoud is op deze wijze uiterst efficiënt in te schatten, waardoor stilstand en storingen tot een minimum kunnen worden beperkt. Het gebruikelijke onderhoud is steeds inzichtelijk zodat men slijtdelen tijdig kan vervangen.

Basisfunctionaliteiten

Alle basisfuncties worden vastgelegd in een zogenaamde machinestamkaart. Deze basisgegevens kunnen voor iedere machine anders zijn. De vastlegging is onderverdeeld in verschillende hoofdgroepen:

 • Basisinformatie zoals hoogtes, lijnintegratie, randapparatuur en standaard opties
 • Softwareversies met bijhorende custom made updates
 • Mechanische zaken, zowel standaard aanpassingen als custom made aanpassingen
 • Formaat en trechterinformatie (inclusief PDF-folietekening)
 • Het vastleggen van documentatie van iedere stamkaart. Zoals lay-out, e-schema, foto’s van situatie, CE-verklaring(generator)

Doelstellingen van My Centurion

– Hogere uptime van verpakkingsmachines
– Hoogst mogelijke output van verpakkingsmachines
– Optimaal bedieningsplezier voor de operator
– Sterke organisatie van VHVP

Extra functionaliteiten

– Het bijhouden van mechanische verbeteringen
– Het bijhouden van mechanische ontwikkelingen
– Het bijhouden van software verbeteringen
– Het bijhouden van softwareontwikkelingen
– Het bijhouden van inkoopopdrachten

MyCenturion communicatie op afstand

Er zijn verschillende types communicatie mogelijk vanuit de VH Centurion: OPC UA, MQTT, VNC Server en Mail Server.

OPC UA

Open platform communications (OPC) (UA) Type. Een extern mes system verzamelt data uit de machine. OPC UA kan niet in combinatie met MQTT worden gebruikt.

MQTT

MQ Telemetry Transport (Mqtt). MQTT is op dit moment alleen nog maar te gebruiken om data naar MyCenturion te sturen.

VNC Server

Virtual Network Computing (VNC). VNC Server kan gebruikt worden om schermen van andere machines en randapparatuur over te nemen. Voorwaarde is wel dat op deze externe machine een VNC Server draait.

Mail Server

De machine mailt de gegevens door naar betreffende e-mailadres. Een event list kan eventueel worden meegezonden.

Vertel me meer over VH Fluid

We informeren u graag uitgebreid over deze machine

Neem voor meer informatie over uw specifieke verpakkingssituatie contact op met onze specialisten. Freek Jacobs en Marcel Wetemans staan graag voor u klaar. Zij overtuigen u met enthousiasme over te behalen efficiency en hoge uptime van Centurion machines. Bel 0495 550 733, mail naar sales@vhnl.com of maak gebruik van het reactieformulier.

Ja, ik ben geïnteresseerd